Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari, a avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan.

Viceprim-ministra a trecut în revistă dinamica actuală în procesul de negocieri, subiectele actuale de pe agenda dialogului Chișinău-Tiraspol, precum și a expus viziunile părții moldovenești pe marginea perspectivelor de avansare a proceselor.

De asemenea, diplomatul american a fost informat despre direcțiile prioritare de activitate trasate în cadrul recentei întrevederi de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului și cu Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

Oficialii au reconfirmat deplina deschidere întru menținerea continuă a unei colaborări prodigioase și reciproc avantajoase în vederea sprijinirii politicilor de reintegrare a țării și a procesului de reglementare transnistreană.