Două alunecări masive de teren s-au produs sâmbătă în nord-vestul Columbiei. Intemperiile au provocat moartea a cel puțin 37 de persoane, dintre care majoritatea sunt copii, potrivit unor rapoarte. De asemenea, cel puțin 19 persoane au fost rănite.

O primă alunecare de teren a avut loc de-a lungul unui drum din departamentul Choco de pe coasta pacifică a Columbiei, determinându-i pe șoferi să își abandoneze mașinile și să se adăpostească într-o casă care a fost ulterior lovită de o a doua alunecare de teren. Se pare că până la 60 de persoane s-au adăpostit în casa din apropierea comunității Carmen de Atrato.

“În acest moment, concentrarea oamenilor care se aflau în casă a provocat 37 de victime găsite, iar 10 neidentificate. Trebuie să lucrăm pentru a afla cine sunt acești oameni și familiile lor. Alte 10 persoane nu au fost de găsit. Acesta este motivul pentru care există încă activități de căutare”, a menționat președintele Columbiei, Gustavo Petro.

Președinția columbiană a mai anunțat că țara a primit mesaje de susținere din partea națiunilor latino-americane Brazilia, Cuba, Venezuela și Peru. Între timp, echipele de căutare și salvare din cadrul poliției și armatei, au fost trimise în zonă pentru a căuta supraviețuitori.

În Choco, o zonă puternic împădurită a țării, au fost înregistrate ploi abundente pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă. Pericolul nu a trecut, avertizează autoritățile.

sursa