Partidul Platforma Demnitate și Adevăr intenționează să creeze o coaliție de guvernare cu Partidul PRO Moldova și Partidul Șor, formațiuni împotriva căror a luptat în ultimii ani. Mai mult de cât atât, pe baza protestelor împotriva celor care formează în prezent PRO Moldova și Partidul Șor, Platforma DA și-a creat filosofia partidului, consideră comentatorul Alexei Tulbure, fost ambasador al Republicii Moldova la ONU și CoE, notează IPN.

„Nu cred că această guvernare va fi formată, dar să admitem că da. Cât de departe va merge această guvernare pentru că i se va cere rezultate, ca de la orice guvernare. Se vor cere rezultate privind reforma justiției, rezultate privind activitatea procuraturii. Însă, oamenii din PRO Moldova, din Partidul Șor sunt primii clienți ai procuraturii. Noua justiție va trebui să se ocupe de acești oameni”, a declarat Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC 21.

Astfel, Alexei Tulbure susține că Platforma DA trebuie să se roage pentru ca planul pe care-l propune să nu fie realizat, deoarece nimeni nu și-ar dori preluarea guvernării țării în condițiile actuale. „Platforma DA trebuie să opteze nu atât pentru crearea unei guvernări, pentru că acest lucru va fi un fiasco pentru partid, cât să prezinte un program politic”.