În localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din Găgăuzia nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar. În plus, în satul Cialîc din raionul Taraclia alegătorii nu vor participa la alegerile pentru consiliul local. Despre aceasta a anunțat președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, în cadrul unui briefing.

Se întâmplă pentru că în aceste localități a fost înregistrat câte un singur candidat la funcția de primar și, respectiv, un singur concurent electoral în cazul căruia a fost dispusă anularea înregistrării.

„În alte 45 de localități alegătorii vor găsi în buletinele de vot câte un singur candidat la funcția de primar, iar în 21 de localități câte un singur concurent electoral pentru funcția de consilier în consiliul local”, a declarat președinta CEC.

La ora 7:00 au fost deschise toate cele 1.958 de secții de votare din țară. În listele electorale de bază sunt înregistrați 2.758.810 de cetățeni cu drept de vot.

Președinta CEC a anunțat că într-o secție de votare din orașul Cantemir a fost suspendată votarea în legătură cu necesitatea de a retipări buletinele de vot pentru această secție. După ce problema va fi remediată, CEC va anunța despre reluarea votării.

Precizăm că în cursa electorală pentru scrutinul din 5 noiembrie au fost înregistrați 57.396 de candidați la funcții de primar și de consilieri în consiliile locale, din partea a 35 de partide politice și a unui bloc electoral, precum și 1.174 de candidați independenți.

Dintre aceștia, urmează a fi aleși 898 de primari și peste 11.000 de consilieri locali.

Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de 1520 de observatori, dintre care 400 internaționali.

sursa