Consilierul prezidențial pe Sănătate, Ala Nemerenco, dă vina pe moldoveni pentru numărul mare de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Într-o postare pe Facebook, Nemerenco îi deplânge pe doi foști colegi, care au pierdut lupta cu viața. 

„Dar vedem că nu este nicio tragedie pentru toți cei care nu se conformează regulilor epidemiologice, cei care continuă să se joace de-a alba/neagra cu boala și cu viața altora, în special cu cea a medicilor, care expunându-se zilnic pericolului trebuie să salveze alte vieți. Câți de-ai noștri mai trebuie să moară ca să înțeleagă odată toți și în Moldova – cu bolile nu e de glumă, și toate omoară, mai devreme sau mai târziu, dacă stai și râzi de ele și nu faci nimic. Fie cancer, fie tuberculoză, fie COVID… Cât timp va trebui să mai treacă până vom avea și noi o societate înțelegătoare, plină de compasiune față de durerea altora, solidară și disciplinată?”, a scris Nemerenco.

Amintim că șefa Alei Nemerenco, președintele Maia Sandu, insistă ca în Republica Moldova să fie desfășurate, cât mai curând, alegerile parlamentare anticipate. Experții bat alarma și spun că în situația epidemiologică actuală, care este catastrofală, organizarea unui scrutin electoral este o crimă împotriva națiunii.