Critici dure referitoare la situația întreprinsă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) împotriva lui Ion Ceban și a Primăriei Chișinău. Primarul general acuză partidul aflat de guvernare de fabricarea dosarelor și presiuni asupra activității Primăriei Chișinău.

„Autoritatea Națională de Integritate în privința mea a inițiat control în 2019, un dosar fabricat și o acțiune pusă la cale de cei de la PAS. Șeful a fost numit de PAS anume că a inițiat acest dosar. Tergiversând efectuarea controlului până în 2023, aproape de alegerile locale, a fost emis actul de control, care a fost contestat în instanța de judecată. Actualmente se încercă, cu indicații de sus, să fiu destituit din funcție și să mi se interzică ocuparea funcției de demnitate publică. Asta, ar însemna că ei își doresc să obțină ca, eventual, să nu pot candida la alegerile prezidențiale, dar și să dețin o altă funcție. Asta, deși am anunțat că nu am avut această intenție”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a atras atenția asupra presiunii constante la care sunt supuși angajații Primăriei Chișinău, care sunt nevoiți să ofere explicații și să se prezinte la diverse instituții pentru a furniza informații. Ceban a dat exemple de plângeri și denunțuri depuse de reprezentanții PAS, care creează o atmosferă de nesiguranță și perturbare a activității instituționale.

„Despre fărădelegile comise de PAS am informat și partenerii de dezvoltare, toate misiunile diplomatice, cât și structurile internaționale. PAS este un partid dictatorial și așa trebuie tratat. Angajații Primăriei în loc să se ocupe de problemele orașului, zilnic scriu și oferă explicații, se prezintă la tot felul de inspectori din diverse instituții pentru a oferi informații. Toate denunțurile și plângerile depuse, pentru inițierea controalelor sunt la inițiativa reprezentanților PAS. Aceste denunțuri sunt venite de la deputații PAS și consilierii PAS și tot felul de exponenți PAS către organele de drept PAS”, a subliniat primarul general.