Începând de ieri, medicii domiciliați în regiunea transnistreană au posibilitatea să se deplaseze nestingherit la locul de muncă și de trai, ca urmare a eliminării restricțiilor impuse de către Tiraspol pe perioada pandemică.

Această realizare a fost obținută grație menținerii permanente pe agendă a subiectului de către partea moldovenească în toate platformele de dialog existente dintre Chișinău și Tiraspol, spune viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari.

Ma bucur sa anunț ca prin eforturi comune am reușit sa rezolvam problema medicilor cu domiciliul în regiunea transnistreană și începând cu data de 4 februarie curent libera circulație pentru cele 29 de cadre medicale a fost restabilită. Doar prin dialog și conlucrare continua vom realiza progrese pe domeniile prioritare”, a punctat vicepremiera.

Reamintim faptul că în perioada 15 aprilie 2020 – 15 februarie 2021 a fost implementat un mecanism temporar de compensare a cheltuielilor de cazare pe malul drept a cadrelor medicale cu loc de trai în regiunea transnistreană, mecanism ce a fost prelungit periodic la rugămintea Biroului politici de reintegrare.

La începutul anului curent din totalul a 95 de persoane vizate, 29 au beneficiat de mecanismul menționat mai sus, iar la ora actuală problema deplasării nestingherite a acestora a fost soluționată pozitiv.