Străzile din Florida s-au acoperit de ape și s-au transformat în râuri după trecerea uraganului Debby.

La o zi după ce a ajuns în Florida, Debby a fost retrogradat la statutul de furtună tropicală, continuând să afecteze sudul Statelor Unite. Se estimează că în unele regiuni din Georgia, Carolina de Sud și Carolina de Nord vor cădea între 25 și 51 de centimetri de ploaie până vineri, iar inundațiile ar putea fi devastatoare, avertizează Centrul Național pentru Uragane.

În urma acestor avertizări, guvernatorii statelor afectate au decretat stare de urgență. Furtuna a fost clasificată ca uragan de categoria 1 duminică seara și a atins țărmul lângă localitatea Steinhatchee luni dimineața, conform datelor NHC.

Debby este a patra furtună cu nume din acest sezon, după Alberto, Beryl și Chris. Vânturile puternice au avut deja un impact semnificativ asupra locuitorilor din Florida, lăsând aproximativ 204.000 de gospodării și afaceri fără electricitate, potrivit PowerOutage.com.

Meteorologii anticipază că sezonul actual de uragane, care se desfășoară între 1 iunie și 30 noiembrie, va fi unul activ. Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) a emis cel mai alarmant avertisment de până acum cu privire la sezonul actual.

sursa