Primarul din Raillencourt-Sainte-Olle, Franța, a emis un ordin prin care se interzice căderea zăpezii în comuna sa, după ce mulți alegători s-au plâns în timpul furtunii de săptămâna trecută.
Pentru primar, ordinul municipal este un act de protest. El a explicat că a primit numeroase plângeri din partea alegătorilor săi în timpul furtunii de zăpadă de săptămâna trecută. Dar, în opinia sa, municipalitatea nu a avut resursele necesare pentru a investi în echipamente performante de deszăpezire.
Decizia vine în urma numeroaselor plângeri făcute de localnici
Ordinul pare mai degrabă o glumă decât o afirmație și vine ca un răspuns la numeroasele plângeri primite în timpul ninsorii de la mijlocul lunii ianuarie.
În ordinul său, primarul din Raillencourt-Sainte-Olle își justifică oficial decizia „având în vedere comentariile locuitorilor care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit în mod corespunzător sarcina de deszăpezire și aplicare a sării pe toate drumurile comunale”.
„În urmă cu 60 de ani, era zăpadă, dar nu existau pluguri de zăpadă… Și oamenii își făceau poteci pentru a merge la muncă. Trebuie să înveți să respecți anotimpurile și să nu trăiești pe moment”, a spus, pentru „La Voix du Nord”, primarul Bernard De Narda, potrivit Mediafax.
În opinia sa, unii locuitori au dat dovadă de lipsă de respect postând mesaje uneori virulente în care criticau modul în care primăria a gestionat episodul.
„Primarul nu poate fi considerat responsabil pentru tot”, afirmă el, susținând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în echipamente eficiente de deszăpezire”. Pe rețelele de socializare, unii locuitori din zonă își exprimă regretul față de publicarea ordinului. „Ar fi fost bine dacă autoritatea locală ar fi comunicat pe rețelele de socializare, de îndată ce a început vremea rea, despre lipsa resurselor de deszăpezire”, a declarat un locuitor din zonă.
„Locuiesc în Raillencourt-Sainte-Olle din 2003 și îmi amintesc că strada noastră a fost întotdeauna curățată și dată cu sare atunci când a nins în urmă cu câțiva ani, de ce nu mai este cazul?”, a spus altul.