Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul căreia a efectuat o succintă trecere în revistă a celor mai recente evoluții în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Dialogul oficialilor s-a axat și pe alte aspecte ce vizează problematica transnistreană. În acest sens, viceprim-ministra a informat despre situația în ceea ce privește desfășurarea procesului educațional din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, mersul implementării Deciziei protocolare din 25 noiembrie 2017 și impedimentele existente în acest sens.

De asemenea, au fost abordate problematica drepturilor omului și cea a libertății de circulație, fiind reiterat faptul că aceste teme reprezintă priorități absolute ce vor fi menținute pe agenda tuturor platformelor de dialog agreate până la soluționarea deplină a acestora.

Referitor la donațiile de loturi pentru a combate infecția COVID-19, oferite de către autoritățile de la București pentru Republica Moldova au fost exprimate sincere mulțumiri.

Ambasadorul României a reiterat că autoritățile române susțin plenar eforturile Chișinăului pe dimensiunea transnistreană și sunt în permanență la dispoziție pentru a interveni cu aportul necesar.