Căutăm metode prin care o să declanșăm alegeri parlamentare anticipate. Este declarația președintei Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu. Potrivit ei, mai devreme sau mai târziu, președintele Igor Dodon și Guvernul vor pica, iar pentru aceasta formațiunile de dreapta trebuie să fie mereu pregătite, transmite IPN, citat de Subiectul Zilei.
„Știm cum au avut loc alegerile din februarie 2019, acest lucru trebuie corectat și noi o să căutăm metode prin care o să declanșăm aceste alegeri. Trebuie să fim pregătiți pentru aceasta. Căutăm metode prin care o să declanșăm alegeri parlamentare anticipate”, a declarat lidera PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.
De asemenea, Maia Sandu a menționat că la următoarele alegeri prezidențiale, care urmează să aibă loc în anul curent, scopul formațiunii este să se intre în joc cu un candidat care să câștige în fața lui Igor Dodon. „Suntem gata să discutăm toate opțiunile, dar argumentele trebuie să fie foarte clare și plauzibile”, a declarat politiciana, referindu-se la propunerea făcută de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr de a fi înaintat un candidat unic, apartinic, la următorul scrutin pentru fotoliul de președinte. În plus, Maia Sandu susține că pentru a fi înaintat un candidat nu este cazul să se renunțe la calitatea de membru de partid.
„Pentru moment mi se pare o discuție abstractă. Dacă apar argumente foarte clare cine ar putea să răstoarne situația peste noapte, să devină cunoscut, să reușească să întrunească sprijinul mai multor oameni, le vom discuta. În următoarele luni vom vedea cine și de cât sprijin se bucură și, respectiv, care sunt perspectivele în acest scrutin”, a adăugat politiciana.
Totodată, Maia Sandu susține că dacă nu se va găsi o altă opțiune, atunci ar putea să candideze atât ea, cât și Andrei Năstase la următoarele prezidențiale, iar cetățenii să aleagă cine va lupta cu Igor Dodon în turul doi de scrutin.
Recent, Partidul ȘOR și Vlad Plahotniuc și-au exprimat și ei dorința de a provoca alegeri anticipate, acțiune care, potrivit lor, ar putea îndemna societatea la o evaluare mai atentă.
Amintim că, Maia Sandu a provocat și prima criză atunci când a cauzat intenționat căderea întregului cabinet de miniștri și criza din Coaliția de guvernare, prin încăpățînarea ei de a impune propriul procuror general, unul subordonat politic.