Un nou parc industrial ar putea fi deschis la Hîncești. Acesta va contribui la dezvoltarea infrastructurii și crearea locurilor noi de muncă în zonă. Subiectul a fost discutat de către Igor Dodon și primarul de Hîncești, Alexandru Botnari.

“Am menționat că aceste proiecte se încadrează în politica de relansare economică a țării noastre și vor fi susținute integral de către actuala conducere a țării”, a declarant Igor Dodon, după întrevedere.

Președintele a salutat intențiile conducerii orașului de a organiza în luna mai, curent, un forum economic regional cu participarea agenților economici din toate raioanele adiacente, care ar avea drept scop evidențierea oportunităților de dezvoltare a regiunii.

În vizita de lucru, la Hîncești, Igor Dodon a discutat și cu agricultorii. Șeful statului i-a anunțat despre intenția celor mai mari companii de produse petroliere din Moldova de a oferi o reducere la combustibil pentru lucrările agricole de primăvară.

Amintim că prețul la motorină va scădea cu până la 8%. De reducere vor beneficia doar agricultorii din Republica Moldova. O discuție în acest sens a avut loc între șeful statului Igor Dodon cu liderii celor mai mari trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața de combustibil din țară.