Cel puțin 40 de persoane au murit în urma exploziei unei cisterne de gaz în nordul Liberiei, au anunțat autoritățile din țara situată în Africa de Vest, notează Mediafax

Accidentul (video aici) s-a produs în noaptea de marți spre miercuri în Totota, în comitatul Bong Inferior, potrivit Reuters.

La scurt timp după accident, camionul a explodat, ucigând și rănind numeroase persoane care s-au adunat la fața locului.

Zeci de persoane au fost transportate la spital cu arsuri grave, iar bilanțul morților ar putea crește, avertizează autoritățile din Liberia.

Evenimentul a avut loc marţi noapte în localitatea Totota, în momentul în care autocisterna a fost implicată într-un accident pe o autostradă, s-a răsturnat într-un şant şi cetăţenii s-au deplasat la faţa locului pentru a colecta gazul care ieşea din autovehicul care a explodat brusc.

Adresându-se jurnaliştilor miercuri, Kateh a anunţat că explozia a provocat cel puţin 40 de morţi şi 83 de răniţi, inclusiv o femeie şi trei copii cu vârsta cuprinsă între şase şi nouă ani.

Kateh a avertizat că numărul victimelor ar putea creşte.

Martori oculari au confirmat că unele persoane din comunitate încercau să scoată combustibil din autocisternă atunci când s-a produs explozia.

Preşedintele Liberiei, George Weah, şi-a exprimat joi “profunda compasiune” pentru tragedie.