Un incendiu a izbucnit la nivelul inferior al unei clădiri cu 16 etaje din Şişli, în urma unei explozii puternice la un club de noapte situat la un etaj inferior al clădirii. Potrivit informațiilor furnizate de CNN Turcia, incidentul a provocat moartea a 15 persoane și rănirea altor 11, dintre care 7 sunt în stare gravă.

La fața locului au sosit echipaje de poliție, pompieri și paramedici pentru a gestiona situația de urgență. Potrivit Biroului Guvernatorului din Istanbul, incendiul a fost declanșat de lucrările de renovare efectuate la clubul de noapte Masquerade. Președintele Recep Tayyip Erdogan s-a implicat personal, contactând ministrul de Interne pentru a obține informații actualizate despre situație.

Explozia s-a produs în timpul lucrărilor de renovare ale clubului de noapte Masquerade, situat la etajul inferior al clădirii de 16 etaje. Clubul, închis de Ramadan, a fost afectat grav de incendiul care a izbucnit ulterior exploziei. Fumul dens a inundat clubul și clădirea, lăsând mai mulți oameni prinși în interior.

Primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul, Ekrem Imamoglu, prezent la fața locului, a confirmat că numărul victimelor a crescut la 15, în contradicție cu estimările inițiale care indicau 12 decese. Autoritățile locale și forțele de intervenție continuă să lucreze pentru a gestiona situația și a evalua daunele provocate de incendiu și explozie.