Guvernul va continua să elaboreze politici orientate spre modernizarea agriculturii, astfel ca domeniul să devină atractiv pentru toți, inclusiv pentru tineri, a declarat premierul Ion Chicu la inaugurarea expoziției internaţionale specializate ”Moldagrotech” şi ”Farmer – 2020”.

Chicu a subliniat că cele mai multe surse din Fondul de subvenționare sunt orientate spre modernizarea tehnicii agricole și a echipamentelor de irigare, dezvoltarea sectorului horticol și infrastructurii de procesare a producției agricole. În total, suma subvențiilor solicitate de agricultori în ultimii cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei.

Potrivit premierului, expoziția este o platformă eficientă de dialog între fermieri, companiile agricole, producători și furnizorii de echipamente și materiale pentru agricultură, autorități publice centrale și locale, dar și mediul științific.

”Misiunea acesteia este de a oferi industriei agricole locale utilaje și tehnologii moderne, ce ar contribui la sporirea eficienței și creșterea profiturilor în agricultură”, a declarat Ion Chicu.