În urma unui protest recent la Primăria Chișinău, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că municipalitatea nu va putea soluționa problema blocurilor de locuințe neautorizate în mod ilegal. Protestatarii, majoritatea dintre ei rezidenți ai blocurilor de pe strada Alexandru cel Bun 115, construite în 2014-2015 fără permise corespunzătoare, cer Primăriei să rezolve această problemă.

“Dimineață am avut un protest la Primăria Chișinău. Sunt oamenii supărați, oamenii care au investit în blocuri de locuit în strada Alexandru cel Bun 115,” a spus viceprimarul Ilie Ceban.

Ceban a menționat că Primăria este pregătită să ajute, dar cu soluții care respectă legea. A sugerat că acești oameni sunt manipulați de anumite persoane care încearcă să pună presiune asupra Primăriei.

“Primăria este gata să ajute oamenii, însă cu identificarea soluțiilor legale. Noi nu putem emite acte pentru blocuri neautorizate, construite încă aproape zece ani în urmă,” a precizat Ceban.

Viceprimarul a adăugat că rezolvarea acestor probleme necesită implicarea mai multor părți, inclusiv a Parlamentului și a Ministerului Infrastructurii. A mai subliniat că, în absența implicării acestor entități, problema nu poate fi soluționată.

“Primăria Chișinău va propune, va organiza o ședință și în rezultatul acestor ședințe vor fi invitați oameni, vom propune soluții pe care le vedem noi. Dar fără aportul, fără implicarea Guvernului, Parlamentului, această problemă nu va putea fi soluționată,” a concluzionat viceprimarul Ilie Ceban.