Republica Moldova și Franța își vor amplifica dialogul între specialiștii ministerelor apărării ale ambelor state pentru a continua bunele discuții și a fortifica parteneriatul bilateral. O declarație în acest sens a făcut vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, care împreună cu ministrul apărării Anatolie Nosatîi, efectuează o vizită la Paris, transmite IPN.

Cei doi miniștri au avut o întrevedere cu Sébastien Lecornu, ministrul forțelor armate al Franței. În cadrul discuției oficialii s-au referit la modalitățile de amplificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării.

„Am apreciat înalt asistența oferită prin Facilitatea Europeană pentru Pace pentru consolidarea capacităților medicale și ale geniștilor Armatei Naționale și suportul anunțat în șase domenii de interes – logistică de apărare militară, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană și comunicații tactice”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MEIE.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la provocările actuale de securitate regională generate de războiul injust al Rusiei împotriva Ucrainei și amenințările hibride generate de acesta.