Valeriu Munteanu ar putea ajunge la cârma Ministerului Apărării. Curtea Constituțională a examinat sesizarea deputaților liberali

Actualul ministru al Mediului Valeriu Munteanu ar putea ajunge în fruntea ministerului Apărării. Curtea Constituțională a examinat sesizarea depusă de către deputații liberali și s-a expus pe marginea acesteia.

Astfel, magistrații au decis că Președintele țării poate respinge doar o singură dată candidatura înaintată de către guvern și o poate face atunci când persoana nu corespunde cerințelor legale. Premierul poate propune o altă candidatură, sau aceeași, iar Șeful statului este obligat să o accepte.

Înalta curte și-a motivat decizia prin faptul că președintele nu poartă nici o responsabilitate politică asupra guvernului, de aceea, rolul său este limitat în configurarea executivului.

Reacția președintelui nu s-a lăsat mult așteptată. Într-o postare pe facebook, Igor Dodon le-a recomandat celor de la putere să nu se joace cu voința poporului.

“Eu mai curând voi accepta să merg la referendum, să supun acțiunile mele și ale guvernării judecății poporului, decât să mă supun presiunii actualei majorități parlamentare și acoliților lor”, a scris Dodon pe facebook.