Un român de 28 de ani a terorizat un oraș din Italia. Tânărul a jefuit mai multe magazine și restaurante, un salon de înfrumusețare și cun cabinet din orașul Viterbo, Italia, spărgându-le vitrinele cu un ciocan roșu, aspect ce i-a adus și porecla de „hoțul cu ciocanul roșu”.

Un român de 28 de ani a fost arestat de carabinieri, după acestuia i s-au atribuit o serie de jafuri de tip “sparge și fură”, care au afectat în ultimele zile o zonă cuprinsă între cartierele Pianoscarano și San Pellegrino, relatează viterbonews24.it.

Povestea „hoțului cu ciocanul roșu” a început în urmă cu circa o săptămână, cu spargerea restaurantului Olio D’oliva de pe Via San Lorenzo din orașul Viterbo.

Apoi, zilele următoare, au fost “vizitate” alte câteva afaceri, printre care un salon de înfrumusețare de pe Via delle Fabbriche, un restaurant-pub din Piața Santa Maria Nuova, un cabinet stomatologic pe Via Sant’Andrea, un local gol care a găzduit cândva o măcelărie, pe Via Cardinal La Fontaine, și, în cele din urmă, un cunoscut bar de la colțul dintre Piazza Fontana Grande și Via delle Fabbriche.

În toate cazurile, hoțul a folosit aceeași tehnic: a spart un geam spart cu un instrument contondent, a intrat în locație și a furat tot ce i-a picat în mână.

Iar la ultima lovitură, la barul din Piața Fontana Grande, românul a fost prins. Imediat după ce a spart geamul, bărbatul a fost observat de o patrulă de poliție care l-a reținut.

Hoțul s-a și tăiat la mâni în momentul în care a spart vitrina, iar o cameră de supraveghere din apropiere i-a surprins întreaga operațiune.

După ce l-au identificat, polițiștii au descoperit că tânărul român supranumit „hoțul cu ciocanul roșu” are și antecedente.

sursa