Incidentul s-a petrecut duminică, 6 august, chiar înainte de decolare, iar pasagerii zborului Iraqi Airlines au fost coborâți din avion, după ce ursul a reușit să scape.

Echipajul aeronavei a lucrat cu autoritățile și specialiști veterinari din Emiratele Arabe Unite pentru a seda animalul și a-l prelua în siguranță, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.

Imaginile difuzate pe rețelele sociale arată cum ursul este scos din cala avionului.

Zborul dintre Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Bagdad, capitala Irakului, a fost întârziat mai bine de o oră. Pasagerii au fost coborâți din avion pe durata intervenției, apoi s-au îmbarcat din nou.

Iraqi Airways a transmis că nu are nicio vină pentru evadarea ursului, insistând că procedurile au fost efectuate în conformitate cu legea și standardele aprobate de Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene.

Compania a refuzat să spună cine deține animalul.

Păstrarea animalelor de pradă ca animale de companie a devenit populară printre cetățenii bogați din Irak, în special din Bagdad.

Prim-ministrul irakian Mohammed Shia’ Al Sudani a ordonat declanșarea unei anchete asupra modului în care puiul de urs era transportat.