Un porumbel arestat de poliția din Mumbai, fiind suspectat că ar spiona pentru China a fost eliberat de curând, după opt luni de captivitate, conform The Guardian și Indian Times.

Porumbelul a fost găsit în luna mai 2023 într-un port, având două inele legate de picior și o inscripție pe partea inferioară a ambelor aripi cu ceea ce păreau caractere chinezești, potrivit poliției din Mumbai.

Anchetatorii au suspectat că era implicat în spionaj pentru China și l-au arestat, trimițându-l ulterior la spitalul pentru animale Bai Sakarbai Dinshaw Petit din Mumbai.

În cele din urmă, poliția a descoperit că „spionul chinez” era, de fapt, un porumbel de curse în ape deschise din Taiwan care a ajuns din greșeală în India în timpul unui astfel de eveniment.

Acuzația de spionaj a fost retrasă, iar porumbelul a fost eliberat marți, după opt luni de captivitate.

Poliția din Mumbai nu a putut fi contactată pentru a comenta cazul, precizează The Guardian.

Nu este prima dată când o pasăre este suspectată de poliție în India.

În 2020, poliția din Cașmir, regiunea controlată de India, a eliberat un porumbel care aparținea unui pescar pakistanez, după ce o anchetă a constatat că pasărea, care zburase peste granița puternic militarizată dintre națiunile înarmate nuclear, nu era un spion.

În 2016, un alt porumbel a fost arestat după ce a fost găsit cu un bilet care îl amenința pe premierul indian Narendra Modi.