Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, primea bani în plicuri de la liderii agricoli, iar acum formațiunea din care face parte se află în spatele acțiunilor de protest din ultimele zile. Acuzația vine din partea bloggerului Eugen Luchianiuc și se conține într-un articol publicat astăzi.

“PPDA a fost în spatele protestatarilor. Ei le-au dat drapele, ei le-au achitat motorina. Iar dacă Slusari va începe să cânte, voi începe să scriu cum primea plicuri cu cash de la liderii agricoli în campania electorală. Mare înger care amăgea și amăgește oamenii pe asigurări și este finanțat la negru în campanii”, a scris Eugen Luchianiuc.

În același articol, Luchianiuc spune că o bună parte din fermierii care au organizat acțiunile de protest sunt certați cu legea.

“O bună parte din fermieri, mai ales cei medii care nu au credite de luat și nu procură multă tehnică și nu au mulți angajați, au contabilitate dublă. Ei de exemplu strâng la hectar 6 tone de grâu dintre care jumătate le vinde fără factură iar altă jumătate pe factură. Astfel, oficial, el are 3 tone la hectar, când, de fapt, el are dublu. Astfel scade statistica iar el, fermierul e în profit. Mai ales că nu achită niciun bănuț în bugetul de stat din grâul vândut fără factură”, conchide Luchianiuc.