Incidentul a avut loc vineri, când observatorii Gărzii de Coastă din Key West au primit o notificare de la un echipaj aerian al Gărzii de Coastă din Miami că de pe o barcă cu pânze aflată în derivă în apropierea insulei Cay Sal din Bahamas se trăgeau rachete de semnalizare, informează ABC News.

Autoritățile de la Stația Aeriană Gărzii de Coastă din Miami HC-144 Ocean Sentry au fost trimise în zonă și au reușit să depisteze un bărbat rămas blocat pe insulă.

Paza de Coastă a SUA a reușit să-i arunce bărbatului provizii, apă și o stație radio pentru a stabili comunicarea.

Astfel, bărbatul a putut să informeze echipajul venit în ajutor că e „blocat de trei zile după ce nava sa s-a defectat în timpul călătoriei”, potrivit Gărzii de Coastă a SUA.

Ulterior, bărbatul a fost recuperat „în stare bună” de un echipaj de poliție și transferat la Forța de Apărare Regală din Bahamas.

Insula Cay Sal, izolată în strâmtoarea Florida la nord de Cuba și la vest de Bahamas, are mai puțin de 6 mile pătrate și rămâne o parte nelocuită a districtului Bimini din Bahamas.

Statul Bahamas are un acord cu Paza de Coastă a SUA pentru a zbura în mod regulat peste Cay Sal și alte insule din zonă în căutarea oamenilor potențial blocați acolo.

Bahamas este o țară insulară în arhipelagul Lucayan ce constă din mai mult de 700 de insule și atoli din Oceanul Atlantic.