Un avion Boeing care decola din Los Angeles a pierdut luni o roată, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de probleme de siguranță pentru gigantul aerospațial.

Un avion United Airlines a pierdut o roată a mecanismului de aterizare în timpul decolării de la Los Angeles, dar a reușit să aterizeze în siguranță la Denver, destinația planificată, fără răniți, a declarat compania aeriană.

„Roata a fost recuperată în Los Angeles și investigăm ce a cauzat acest eveniment”, a declarat luni United într-o declarație. Acesta a fost al doilea incident de acest gen pentru compania aeriană în acest an.

Potrivit datelor FlightRadar24, citate de theguardian.com, aeronava implicată în incidentul de luni era un Boeing 757-200 vechi de aproape 30 de ani, care transporta 174 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Boeing a încetat producția modelului 757 în 2004.

În martie, un avion Boeing 777-200 al United Airlines care se îndrepta spre Japonia a pierdut o roată în aer după decolarea din San Francisco, aterizând în siguranță pe Aeroportul Internațional Los Angeles.

Roata a aterizat pe o mașină din parcarea angajaților aeroportului, spărgând geamul unei mașini, dar nimeni nu a fost rănit.

Incidentul de luni a fost cel mai recent dintr-o serie de incidente în care au fost implicate avioane United Airlines. O aeronavă a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul internațional din Los Angeles în luna martie din cauza unei probleme la sistemul hidraulic. În aceeași lună, un alt zbor încerca să aterizeze la Houston, când a ieșit de pe calea de rulare și s-a rostogolit în iarbă.

Tot în martie, un zbor cu 167 de pasageri a efectuat o aterizare de urgență la Houston, după ce flăcări puternice au izbucnit din motorul zborului United 1118, un Boeing 737-900 care se îndrepta de la Houston către Fort Myers, Florida.

Problemele legate de zborurile din SUA au fost catapultate pe prima pagină a ziarelor în ianuarie, după ce un dop de ușă a explodat în aer la un Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, la scurt timp după decolarea din Portland, Oregon, forțându-l să efectueze o aterizare de urgență. Mai multe persoane au fost rănite.

În aprilie, United Airlines a dat vina pe incident pentru o scădere de 200 de milioane de dolari (161 de milioane de lire sterline) a veniturilor sale în primele trei luni ale anului, afirmând că explozia din mijlocul zborului la compania rivală Alaska Airlines a forțat-o să rețină la sol multe dintre avioanele sale Boeing, contribuind la pierderi. 

sursa