Vreau ACUM un guvern de profesioniști, responsabili, nu pokemoni antrenați în jocurile ieftine de putere. Declarația a fost făcută de către Andrei Țurcanu, deputat în primul Parlament. Țurcanu o acuză pe Maia Sandu că își dorește toată puterea în stat și că nu îi pasă de sănătatea cetățenilor.

“Fluturând drapelul luptei cu corupția, Maia vrea, ca băbuța din Povestea peștișorului de aur, împuterniciri suplimentare, puteri nelimitate. Deși felul ei cinic și inflexibil de a face politică, precum și oamenii cu care s-a înconjurat arată limpede două lucruri:

„Aceste ambiții de putere nu au nimic cu un sentiment de compasiune față de nevoile celor mulți; chiar dacă ar fi să i se dea împuterniciri de „țariță peste țari”, dânsa nu va putea face altceva decât să amplifice și mai mult haosul, la altceva nu o duce capul, nici pe ea, nici pe pokemonii-sfătuitori”, scrie ex-deputatul.

Andrei Țurcanu îi îndeamnă pe politicienii de la Chișinău să uite de propriile ambiții și să-și consolideze puterile pentru a lupta cu pandemia.

“După ce furiile pandemiei vor mai trece, poftiți, jucați-vă cât vă poftește inima. Faceți o horă călugărească sau luați-vă la pumni, declarați anticipate, decretați un președinte pe toți vecii – orice, dar nu acum când zilnic moare o mahala, iar săptămânal – un sat de oameni care ar mai fi putut trăi ani buni”, a scris Andrei Țurcanu.