Este pentru prima dată în istoria R.Moldova, când un ex-președinte este arestat, iar pretextul este unul inventat. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, în timpul protestului din fața Parlamentului. Țîrdea susține că astfel Maia Sandu a dorit să își facă un cadou, de ziua ei de naștere.

“Când Dodon a numit-o în funcția de premier, Maia Sandu s-a pus în genunchi în fața lui, atunci Dodon era bun, iar acum a devenit rău? De ce este acuzat? De scheme? Să îmi explicați și mie, ce scheme sunt astea, când gazul costa 4 lei, iar acum va fi 24 lei, benzina era 15 lei, iar azi e 30 lei. Energia electrică s-a scumpit de la 1,5 lei până la 3 lei. Când erau scheme? Când oamenii trăiau mai bine?”, se întreabă Țîrdea.

Membrii și simpatizanții PSRM continuă protestele împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă. În această dimineață, manifestanții s-au adunat în fața Parlamentului, unde scandează Rușine! Jos Guvernul PAS! Moldova! Protestatarii cer eliberarea lui Igor Dodon și încetarea dosarelor fabricate la comandă pe membrii PSRM.