Maia Sandu și PAS au rămas singuri pentru că nu au înțeles esența votului din 15 noiembrie 2020. Declarația a fost făcută de către deputatul unionist Octavian Țîcu. Parlamentarul a acuzat-o pe șefa statului și PAS că au transformat Președinția într-un SRL al partidului.

“Azi, președinta Maia Sandu și PAS au rămas singuri în fața tuturor. Acest lucru se datorează faptului că PAS și președintele Maia Sandu nu a înțeles esența votului din 15 noiembrie 2020. Voi ați înțeles acest succes din 15 noiembrie, ca și multe altele până acum, ca un merit personal al doamnei Maia Sandu sau a guvernelor pe care le-ați numit, dar nu este așa. Din cauza asta ați ajuns singuri și lucrurile se vor agrava. Președinția nu este un SRL al PAS, e un bun al cetățenilor, care și-au dat votul pentru o schimbare pro-europeană și românească și așa trebuia să fie și emanația acestui guvern pe care  noi toți trebuia să îl discutăm și să îl negociem.

Noi nu vom închina unioniștii Maiei Sandu și PAS și vă spun asta din ipostaza președintelui partidului care reprezintă cea mai mare componentă a mișcării unioniștilor. Acest avertisment să vă devină lecție pentru următoarea tentativă pe care o veți avea”, a declarat Țîcu.