11 deputați din Republica Moldova au interdicție de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Despre aceasta a fost înștiințat ambasadorul moldovean la Moscova, Lilian Darii, convocat la ministerul rus de externe.

Ministerul rus de externe precizează că l-a convocat pe ambasadorul Darii pentru a-i exprima un protest ferm în legătură cu „continuarea persecuției motivate politic în privința mas-mediei de limbă rusă din Moldova, inclusiv prin blocarea paginilor web”.

„Ambasadorului Darii i-a fost adus la cunoștință că, în calitate de măsură asimetrică, a fost interzis accesul în Federația Rusă pentru mai mulți oficiali din Republica Moldova”, mai precizează ministerul rus.

Contactat de IPN, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Filip Cojocaru, a precizat că oficialii vizați de interdicții sunt 11 deputați.

„Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a menționat Filip Cojocaru.

sursa