Spitalele din Statele Unite îşi ameninţă personalul care îşi face publice condiţiile de muncă în timpul pandemiei coronavirusului că vor fi concediaţi şi în unele cazuri acest lucru s-a întâmplat, relatează Bloomberg, citat de mediafax.ro.

Ming Lin, medic de urgenţă din statul Washington, a spus că i s-a transmis vineri că a rămas fără loc de muncă, pentru că a acordat un interviu unui ziar despre o postare pe Facebook în care detaliază ceea ce credea că este echipament de protecţie inadecvat şi testare.

În Chicago, o asistentă a fost concediată după ce şi-a anunţat colegii prin email că vrea să poarte o mască mai adecvată în timpul serviciului.

La New York, centrul medical NYone Langone Health şi-a avertizat angajaţii că le-ar putea fi încetat contractul de muncă dacă vor discuta cu mass-media fără autorizaţie.

„Spitalele le ameninţă pe asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, în încercarea de a-şi păstra imaginea”, a spus Ruth Schubert, o purtătoare de cuvânt a Asociaţiei Asistenţilor Medicali din Washington. „Este scandalos.”, adaugă aceasta.

Muncitorii din domeniul sănătăţii „trebuie să aibă capacitatea de a spune publicului ce se întâmplă cu adevărat în interiorul unităţilor de îngrijire pentru pacienţii cu COVID-19”, a spus ea.