Președintele Maia Sandu și consilierul său prezidențial pentru Finanțe, Veaceslav Negruță, au mai multe legături în comun, decât trecutul în Partidul Liberal Democrat și activitatea în Guvernele Alianței pentru Integrare Europeană. Nu e vorba doar de votul comun pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, element despre care ambii preferă să nu vorbească niciodată. Mai este un fapt probat care nu este cunoscut publicului și pe care ambii îl tăinuiesc cu multă insistență.

Mulți cunosc că Maia Sandu a fost consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, dar foarte puțini știu cum a ajuns ea în această funcție. Portalul nostru a intrat în posesia unei informații exclusive, care a fost tăinută un deceniu. Maia Sandu a fost angajată la Banca Mondială, în 2010, printr-un ordin semnat de ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Veaceslav Negruță. Țara noastră urma să vină cu o recomandare către Banca Mondială, conform unor cote stabilite internațional, pe cine să angajeze în funcția de consilier în Directoratul Executiv. Astfel, Veaceslav Negruță a recomandat-o pe Maia Sandu. Acum Maia Sandu îl promovează pe Veaceslav Negruță, drept mulțumire pentru „job-ul de vis” pe care l-a avut în perioada 2010-2012 la Banca Mondială.

Aceași sursă ne-a mai comunicat faptul că, înainte de a veni în Republica Moldova pentru a fi desemnată ministru al Educației, în 2012, Maia Sandu a avut un conflict la Banca Mondială cu șeful ei, originar din Ghana. După acel conflict, Maia Sandu urma să fie transferată la reprezentanța Băncii Mondiale din Ucraina, Kiev, însă a ajuns în Guvernul de la Chișinău și a întrerupt munca la Banca Mondială.

Sursele noastre ne-au mai comunicat faptul că Maia Sandu și Veaceslav Negruță au făcut cunoștință încă de pe băncile universității. Cei doi, de altfel ca și ex-premierul Ion Chicu, dar și ex-ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, au fost colegi în același curs la Academia de Studii Economice din Moldova.