Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu plagiază acțiunile Platformei DA. Concluzia îi aparține specialistului în comunicare Aurelia Peru. În cadrul unei emisiuni la radio Europa Liberă, aceasta a declarat că există prea multe coincidențe în activitatea celor două formațiuni.

„Platforma DA susține fermierii, a doua zi PAS-ul susține fermierii; consilierii CMC din Platformă fac o declarație despre activitatea lor din CMC, a doua zi – ăștia din PAS; acum cu pensiile, nu știu cine-i primul, cine-i al doilea, dar mesajele parcă sunt coordonate, nu știu, sau într-adevăr sunt multe tangențe între acești doi actori politici, nu știu”, a declarat Peru.

Totodată, Aurelia Peru a ținut să menționeze că promisiunile electorale ale celor doi candidați Maia Sandu și Andrei Năstase nu au nici un sens.

“Dacă viitorul președinte nu va avea susținerea necesară, o majoritate în parlament, atunci ce poți să propui tu? Bine, tu vii cu inițiativă la care ai drepturi constituționale, inițiativă parlamentară, dar dacă nu găsești 51 de voturi, unde se…”, a mai spus Peru.