Controversatul primar de Orhei, Ilan Șor, condamnat în dosarul furtului miliardului, susține că președintele Igor Dodon a beneficiat de o susținere financiară considerabilă din partea sa, în două campanii electorale.

Mai mult, șeful statului ar fi zburat de mai multe ori cu avionul personal al lui Șor și s-a folosit de mașinile sale. De exemplu, cei doi au urmărit un meci de fotbal în Monaco, iar pentru toată distracția a plătit primarul penal de la Orhei.

Acesta spune că Igor Dodon l-ar fi rugat să păstreze în taină toate aceste detalii.

„Întotdeauna l-am ajutat. Nu o singură dată, din contul meu, a zburat inclusiv la Moscova. S-a folosit de avionul meu personal. S-a folosit de mașinile mele, de casa mea. Am petrecut bine la mine, am zburat în comun în diferite orașe cu avionul meu personal. De exemplu, am zburat la Monaco, la un meci de fotbal. I-am oferit o atmosferă caldă. I-am acordat o susținere financiară considerabilă în două campanii electorale”, a declarat Șor.

Șor susține că a făcut aceste dezvăluiri după ce Dodon i-a amenințat familia că va avea „probleme serioase” în Federația Rusă.
„Niciodată nu aș fi atins acest subiect, dacă nu aș fi fost amenințat, așa cum m-a rugat el”, a spus Șor.