IMAS a prezentat azi Barometru socio-politic. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1500 de respondenți cu vrparsta de peste 18 ani, în 121 localități din țară.

Cercetarea arată că 61% din respondenți cred că RM merge într-o direcție greșită. 29% din cei chestionați cred că RM merge intr-o direcție corectă, cu 4% mai mult decât la măsurarea precedentă. Creșterea e datorată aprecierilor venite din bazinul votanților PSRM.

37% din cei chestionați au spus că deloc nu sunt multumiți de activitatea cabinetului Sandu. Alte 41% sunt “nu prea multumiți”. În lista mulțumirilor au fost înregistrați 20% de respondenți.

Din momentul activității coaliției PSRM – ACUM s-au produs Evoluții importante în domeniul încrederii oamenilor în partidele politice și în factorii politici. PSRM cu încrederea a 43.7% din respondenți și PAS cu puțin peste 25% sunt leaderii detașați ai clasamentului. Surpriza este scorul foarte modest al PPDA cu 4.3%, mai slab decât al Partidului Șor cu peste 5%.

Igor Dodon este considerat drept cel mai puternic politician din RM de 31.9% dintre respondenți. Premierul Sandu e considerată cea mai puternică de către 18.8% din chestionați. Andrei Năstase cu doar 4% pierde in fața lui Vladimir Voronin (6.8%) și Pavel Filip (8.3%).