Rezultatele unui sondaj recent arată că primarul actual al Chișinăului, Ion Ceban, se bucură de o poziție puternică în preferințele cetățenilor, cu recunoaștere și evaluări pozitive din partea majorității respondenților. Cu toate acestea, principalul său oponent, Carp, se confruntă cu un potențial de creștere limitat în sondaje, cu riscul de a nu accede nici măcar în al doilea tur al alegerilor.

Alți jucători, cum ar fi Albu și Bolea, au nevoie de o îmbunătățire a imaginii personale și a recunoașterii pentru a deveni competitivi. Distribuirea ratingurilor poate suferi modificări în funcție de acțiunile jucătorilor “secundari”.

Principala incertitudine rămâne distribuția locurilor în Consiliul Municipal, unde echipa lui Ceban ar putea juca un rol cheie în consolidarea unei majorități. Cu așteptări ridicate privind capacitatea lui Ceban de a colabora cu Consiliul Municipal, există riscul ca neîndeplinirea acestor așteptări să aibă un impact negativ asupra imaginii sale și a carierei sale politice în viitor.

Rezultatele sondajului pun în evidență dinamica complexă a alegerilor viitoare și a relației dintre primar și Consiliul Municipal.