Moldovenii salută măsurile autorităților pentru a preveni răspândirea coronavirusului. O arată datele Studiului de percepție și atitudini a populației privind COVID19, realizat de IData, transmite subiectulzilei.md.

Cetățenii au fost întrebați „Cu care din următoarele măsuri sunteți de acord?”.  Cei mai mulți respondenți, 93,7%, au susținut inițiativa de a sista zborurile din și spre Italia. Pentru interzicerea concertelor și a manifestărilor culturale s-au expus pozitiv 84,1%, iar decizia de a închide grădinițele și școlile a fost susținută de 79,7% și, respectiv, 78,7 din participanți la sondaj.

Mai mult, decizia autorităților de a închide frontierele terestre a fost susținută de 66,4 la sută din respondenți, iar interzicerea de a participa la slujbele religioase – de 65,5 %.

Studiul a fost efectuat la nivel național, în perioada 13-15 martie 2020, prin două metode: la telefon și cu experți. În cadrul sondajului au participat 300 de persoane și 17 experți care reprezintă 7 partide politice. Marja de eroare este 5,4 %.