Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Industrie Alimentară „Agroindsind” a adresat o scrisoare prim-ministrei, Natalia Gavrilița, prin care cer implicarea Guvernului în situația de la APP.

Sindicatele cer în regim de urgență implicarea în gestionarea unei probleme de prelucrare a terenului într-o localitate din raionul Cahul.

La fel aceștia menționează că situația de criză creată la Franzeluța poate scăpa lucrurile de sub control.

Deputații Platformei DA au cerut demisia imediată a directorului Agenției Proprietății Publice și implicarea directă a premierului Gavriliță în rezolvarea crizelor de la Franzeluța și Metalferos. „Scandalul de la întreprinderea strategică cu capital majoritar de stat SA „Franzeluța” ar trebui să fie ultima picătură în cazul unor schimbări cardinale în cadrul Agenției Proprietății Publice”, susțin foștii deputați.

Scandal la combinatul de panificație Franzeluța. Reprezentanți de la Agenția Proprietăți Publice, veniți la combinat, au fost întâlniți cu proteste și nemulțumiri de către angajați. Aceștia spun că APP vrea să schimbe directorul și-l presează să demisioneze „din motive de sănătate”.

După cele întâmplate APP cere investigarea incidentului, iar „performanțele actualului director vor fi evaluate”.

Directorul General al fabricii Franzeluța, Boris Andros, și-a dat demisia în octombrie 2021. „Uneori, făcând o scurtă retrospectivă a anilor ce au trecut, îmi este greu să cred că am reuşit împreună cu voi, practic, imposibilul”, a scris acesta atunci.

Tot atunci director interimar la Franzeluța a fost numit, de către Agenția Proprietăți Publice, Victor Matcov, cu 15 ani de experiență în industria alimentară. Anterior, acesta a deținut funcția de director de Fabrică, director al Departamentului de achiziție și șef al Departamentului de vânzări în cadrul combinatului Franzeluța.