Cel puțin 110 persoane au fost rănite după ce, în noaptea de miercuri spre joi, o regiune din nordul Italiei a fost lovită de grindină de mărimea unei mingi de tenis.

Într-o furtună surpriză, grindină cu diametrul de până la 10 cm a fost aruncat[ pe străzile din Veneto, potrivit președintelui regional Luca Zaia.

Serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de apeluri de ajutor din cauza pagubelor materiale și a vătămărilor corporale, a declarat protecția civilă regională din Veneto.

Muncitorii au îndepărtat sticla de la ferestrele sparte și au tăiat copaci și alte plante, care au fost grav afectate de furtună.

„Valul de vreme rea, după ce a afectat regiunile noastre muntoase, a lovit acum și câmpiile, provocând rănirea unor persoane”, a declarat Zaia, adăugând că cele mai multe răni au fost cauzate de geamuri sparte și de oameni care au alunecat pe grindină.

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, care se plimba pe bicicletă, a murit în timpul furtunii, când soția sa, care îl urmărea cu mașina, a trecut peste el, a relatat Sky24, afiliat CNN.

Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an.