Săptămâna trecută, pe 18 martie, într-un comunicat al Președinției se anunță că Maia Sandu a avut o „discuție cu lideri de opinie preocupați de reforma justiției și combaterea corupției”. În comunicatul respectiv nu este prezentat niciun nume a celor care au participat la întâlnirea cu șefa statului. Nu au fost prezentate nici poze și nici imagini video, cum se obișnuiește în comunicarea instituțiilor publice.

Telegraph.md a aflat, în exclusivitate, cine a fost prezent la această întâlnire. E vorba doar de jurnaliști care o susțin deschis pe Maia Sandu și care reprezintă instituții media pro-prezidențiale.

Potrivit sursei noastre, la această ședință au fost prezenți: Mariana Rață (TV8), Alina Radu (Ziardul de Gardă), Lorena Bogza (PRO TV Chișinău), Alex Cozer (Jurnal TV), Olga Gnatcova (Newsmaker.MD), Vitalie Călugăreanu (Deutsche Welle și Jurnal TV), Dumitru Ciorici (agora.md), Zaharia Viorica (MoldovaCurată.md), Elena Cioina (sănătate.info) și Petru Macovei (Asociația Presei Independente).

Informația ne-a fost confirmată și de către unul dintre jurnaliștii, care au participat la această ședință.

În spațiul public s-a vorbit de mai multe ori despre PRESA PRO-PREZIDENȚIALĂ, în mare parte finanțată din exterior și care are misiunea să o laude pe Maia Sandu și echipa sa, atacând, totodată, oponenții politici ai șefei statului.

Menționăm că Telegraph.md a solicitat de le Președinție lista ”formatorilor de opinie” care au participat la ședința din 18 martie, dar nici până acum nu am primit un răspuns de la Serviciul de Presă.