Lidera PAS, Maia Sandu, consideră că partidele de dreapta nu au înaintat un candidat unic în circumscripția Hânceşti, deoarece Platforma Demnitate și Adevăr a refuzat efectuarea unui sondaj pentru identificarea pretendentului. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite subiectulzilei.md.

În cadrul aceleiași emisiuni, Maia Sandu a mai spus că independentul Grigore Cobzac, sprijinit de PPDA, ar fi mințit PAS.

„Noi am depus efort pentru o a sprijini pe Olesea Stamate în calitate de candidat, iar domnul Cobzac pe care noi l-am sprijinit în alegerile anterioare a ales să ne mintă. Înainte ca Olesea Stamate să-și spună acordul, domnul Cobzac ne-a dat asigurări că nu va candida”, a declarat Maia Sandu.

Între timp, fostul consilier al ex-premierului Maia Sandu, Vladislav Kulminski, a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de radio Europa Liberă, că din lupta acerbă dintre candidatul PAS, Olesea Stamate, şi independentul Grigore Cobzac, în circumscripția Hânceşti, ar putea câștiga, în cele din urmă, pretendentul PSRM, Ştefan Gaţcan.