Rusia a lansat un atac aerian de o intensitate „excepțională” asupra Kievului marți dimineață, folosind drone, rachete de croazieră și probabil rachete balistice, au declarat oficialii orașului.

Capitala ucraineană a fost lovită de al optulea raid aerian din această lună, transmite Reuters. Civilii din Kiev au primit ordin să se adăpostească, transmite digi24.ro

Sirenele de raid aerian au sunat în tot oraşul timp de mai bine de trei ore, în timp ce sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a fost activat pentru a intercepta drone şi alte obiecte zburătoare deasupra mai multor districte, a declarat primarul Vitaliy Klitschko printr-un mesaj pe Telegram.

Potrivit primelor informații, cel puţin trei persoane au fost rănite în cartierul Solomyanskyi din capitală, a declarat Klitschko, adăugând că resturile căzute au incendiat mai multe maşini şi au avariat o clădire mare. 

„Au avut loc explozii în Kiev. Unele au avut loc în districtul Solomyanskyi. Iar în Shevchenkivskyi, resturi de rachete au căzut pe teritoriul grădinii zoologice. Toate serviciile de urgenţă sunt pe drum”, a declarat Klitschko.

„Rămâneţi în adăposturi până când sirena antiaeriană va suna!”, a transmis administraţia militară regională din Kiev pe Telegram.

Nu este clar dacă exploziile corespund unui atac cu rachete sau drone.

It appears that at least 1 of the Russian Kh-47M2 “Kinzhal” Hypersonic or Kh-55/3M14 “Kalibr” Cruise Missiles tonight hit an Air Defense Site somewhere in the Ukrainian Capital of Kyiv after it was attempting to Shoot Down one of the Incoming Missiles; some have claimed this was… pic.twitter.com/vBQcChJoaY— OSINTdefender (@sentdefender) May 16, 2023

„Atacul a fost excepțional prin numărul maxim de rachete de atac în cea mai scurtă perioadă de timp. Potrivit informațiilor preliminare, majoritatea țintelor inamice din spațiul aerian al Kievului au fost detectate și distruse”, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, pe Telegram.

Au fost raportate resturi căzute în districtele Obolonskyi, Shevchenkivskyi, Solomyanskyi și Darnytskyi din Kiev, au transmis autoritățile ucrainene. 

Imagini apărute pe rețelele sociale arată ceea ce pare o lovitură cu o rachetă de croazieră asupra unui sistem de apărare ucrainean.

sursa