Suntem impresionați de viteza cu care Republica Moldova a răspuns la toate recomandările formulate de UE și cum avansează în activitatea pe care o desfășoară și în îndeplinirea sarcinilor pe care le-a impus Comisia Europeană. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a sosit în țara noastră pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene.

Oficialul a spus că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și-a exprimat speranța că negocierile de aderare ale țării noastre la comunitatea europeană vor fi lansate chiar în acest an. 

„Suntem aici pentru a da dovadă de sprijin pentru Republica Moldova, pentru Ucraina și pentru toată comunitatea europeană. Avem provocări comune de securitate, energie și conectivitate pe care le putem  aborda doar prin intermediul acțiunilor comune”, a declarat Roberta Metsola.

Președintele Parlamentului European a adăugat că reuniunea liderilor europeni la Chișinău nu este doar o demonstrare a sprijinul pentru țara noastră, dar și a angajamentului comunității europene, care rezultă din momentul din care Republica Moldova a devenit stat candidat pentru aderare la UE. 

sursa