Schimbul de replici dintre liderul PCRM Vladimir Voronin și democratul Dumitru Diacov s-a transformat într-un denunț public. Liderul comuniștilor a scris pe site-ul PCRM că Dumitru Diacov ridica, lunar, câte „10 mii de euro pentru funcția de președinte de onoare” al PDM. Mai mult, „pentru arendarea sediului PDM, clădire înregistrată pe numele fiicei tale, primeai câte opt mii de euro”, mai scrie Voronin.

Supărarea președintelui PCRM vine după ce Diacov a scris pe Facebook că Vladimir Voronin ar fi primit bani pentru cel puțin opt deputați din cei 14, care au părăsit formațiunea în 2015.

Totodată, Voronin neagă că i-ar fi propus lui Diacov funcția de șef al statului în schimbul celei de speaker, așa cum susține democratul.

“Iarăși minți. După alegerile din 5 aprilie 2009, Parlamentul m-a ales în funcția de speaker, fără ajutorul tău. Adevărul este că tu și prietenii tăi mă convingeau pe mine și pe colegii mei să te alegem președinte al Republicii Moldova.

Chiar dacă ai probleme de memorie, Diacov, trebuie să ții minte unde te-am trimis eu atunci… Ajunge, Diacov. Asta este doar o parte din biografia ta de trădător, lingău și carierist”, a mai scris Vladimir Voronin.