1. Faptul, că CC i-a dat dreptate președintelui Maia Sandu  în disputa privind constituționalitatea decretului de desemnare în calitate de premier a prietenului ei drag Igor Grosu mă lasă rece, la fel cred ca pe mulți cetățeni, care înțeleg dedesubtul proverbului “Schimbarea domnilor – bucuria nebunilor!”
  2.  Ca cetățean loial, mă conformez, bineînțeles, deciziei Curții,dar nimeni nu-mi poate anula prin verdict senzația că judecătorii au avut o abordare formală, fapt care nu trebuie să ne mire, pentru că de la 2009 încoace, de când cu jurământul de fidelitate corporatocrației , orice se întâmplă  la noi, de la proces judecătoresc și până la cel legislativ este formă fără fond, o viață superficială fără miez. 
  3. Felicit băieții din ambasadele acreditate la Chișinău pentru operația strălucită, inteligentă și rapidă. S-a mai dovedit odată în plus, că suntem o țară de-suveranizată, o casă în care ne fac ordine străinii.
  4. Nu are nicio relevanță pentru omul de rând, cine va fi premier. Important este cine se angajează cu adevărat  să lupte cu pandemia. Față de primejdia cea mare care ne paște, problema culorii politice a viitorului guvern este minoră

P.S. Și încă ceva din decizia CC, care trece, de regulă, neobservat de omul comun:

„În al doilea rând, în ipoteza în care nu vor avea loc noi consultări în sensul articolului 98 alin. (1) din Constituție din cauza expirării termenului prevăzut la articolul 85 alin. (2) din Constituție, majoritatea parlamentară absolută va avea posibilitatea să abordeze problema învestirii Guvernului în cadrul consultărilor obligatorii cu Președintele Republicii, care trebuie să aibă loc, conform articolului 85 alin. (1) din Constituție, în cazul dizolvării Parlamentului.

78.Prin urmare, Curtea reține că garanțiile în discuție echilibrează marja discreționară a Președintelui Republicii privind menținerea sau anularea decretului de desemnare a unui candidat pentru funcția de Prim-ministru, în cazul în care anularea este solicitată de o majoritate parlamentară absolută a cărei formalizare a fost anunțată după emiterea decretului.