Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat la data de 17 august ședința ordinară a Consiliului Suprem de Securitate, la care s-a discutat despre securitatea energetică a țării și pregătirea pentru sezonul rece. Totodată, s-a vorbit despre măsurile întreprinse de instituțiile statului pentru asigurarea cu gaze naturale și energie electrică în perioada următoare, despre mersul realizării proiectelor majore de investiții în domeniul energetic și programele de eficiență energetică.

Astfel, în urma informațiilor prezentate de autoritățile competente, membrii CSS au venit cu mai multe decizii și recomandări, transmite Știri.md

Prin urmare, s-a ajuns la concluzia că statul trebuie să fie pregătit să asigure consumatorilor accesul continuu la resursele energetice – gaze, electricitate, agent termic – în orice condiții și context regional.

De asemenea, la necesitate, să poată oferi ajutor categoriilor vulnerabile de cetățeni. 

Obiectivele prioritare și în acest an vor fi achiziționarea gazelor la cele mai avantajoase prețuri de pe piață și formarea de stocuri suficiente.

Republica Moldova trebuie să-și întărească securitatea energetică, ceea ce înseamnă că instituțiile competente, indiferent de orice scenariu, vor putea livra cetățenilor energie electrică și căldură în următorul sezon de încălzire.