Liderul PPDA, Andrei Năstase susţine că decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că şeful statului este obligat să desemneze premierul propus de o majoritate parlamentară, protejează democraţia şi parlamentarismul din Republica Moldova.

„Decizia este suficient de clară şi protejează democraţia şi parlamentarismul din Republica Moldova. Mai rămâne de stabilit câtă voinţă politică onestă există pentru demiterea actualului guvern catastrofă şi instalarea unuia pro-european, responsabil, competent şi recunoscut unanim de comunitatea internaţională”, a scris Năstase pa pagina sa de Facebook.

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr mai susţine că Înalta Curte este una dintre puţinele instituţii din Republica Moldova care s-a eliberat de sub „influenţa politică”.

„Spuneam în această primăvară că această instituţie, în componenţa ei creată prin prisma Hotărârii Parlamentului privind starea de captivitate a statului, Curtea Constituţională, a devenit prin coerenţă, asumare, responsabilitate şi corectitudine, prima căramidă care poate fi pusă la edificarea statului de drept în ţara noastră şi, îl avertizam pe Igor Dodon să înceteze presiunile constante pe care le-a făcut asupra judecătorilor Curţii Constituţionale. Da, nu m-am înşelat, iar de astăzi ştiu sigur că am avut dreptate şi putem avea încredere în deciziile Curţii Constituţionale”, a adăugat Andrei Năstase.

Amintim că ieri Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele Republicii Moldova este obligat să desemneze premierul propus de o majoritate parlamentară instituţionalizată.