Modificarea Constituției în partea ce ține de sistemul judecătoresc este unul din principalele obiective ale Executivului condus de Ion Chicu, în domeniul justiției. În proiectul adoptat de Guvern se prevede limitarea imunității judecătorilor, unificarea modului de numire în funcție a acestora, dar și modificarea componenței Consiliului Superior al Magistraturii. Realizarea se conține într-un raport de activitate al Guvernului, prezentat astăzi în Parlament, de premierul Ion Chicu.

De asemenea, Cabinetul Chicu a reușit să aprobe procedurile de examinare și raportare internă a dezvăluirilor practicilor ilegale, dar și să elaboreze un cadru normativ modern cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Totodată, datorită actualului Executiv, victimele traficului de ființe umane vor beneficia de asistență juridică garantată de stat. Prin modificările legislative, adoptate la inițiativa Guvernului, s-a extins lista beneficiarilor de asistență juridică garantată de stat pentru victimele traficului de ființe umane, indiferent de nivelul veniturilor obținute, precum și pentru solicitanții de azil.

Raportul de activitate al Guvernului a fost prezentat în contextul dezbaterilor asupra moțiunii de cenzură, depusă de fracțiunile PPDA și PAS și susținută de grupurile Candu și Șor.