Există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat din actualul Legislativ. Potrivit tv8.md, care citează Procuratura Generală, un parlamentar a depus denunț la Centrul Național Anticorupție săptămâna trecută și a fost inițiată o cauză penală. Sursa citată notează că nu au fost dezvăluite alte detalii despre acest caz. Pe de altă parte, CNA confirmă că sunt mai multe denunțuri de la deputați pe subiectul tentativei de corupere.

„Toate sunt în proces de examinare și investigare. Deocamdată nu putem oferi detalii, deoarece procesul este la etapa preliminară a urmăririi”, a precizat serviciul de presă al CNA.

Precizăm că 14 deputați au plecat din PDM și au aderat la PP ȘOR sau Pro Moldova. Liderii democraților au declarat că aceștia au fost plătiți să adere la alte fracțiuni. Recent, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de până la jumătate de milion de euro pentru a trece la Partidul ȘOR sau la grupul parlamentar „Pro Moldova”.