Situația ce ține de evoluția îmbolnăvirilor cu Covid – 19 în Chișinău, rămâne a fi nefavorabilă, dar este gestionabilă. Despre acest lucru a anunțat primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței online a serviciilor municipale.

,,Actualmente, pregătim o secție nouă cu 130 locuri pentru bolnavii de coronavirus în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie. Acestea vor fi activate în această săptămână. Totodată, la Centrul  „COVID – 19 Chișinău” de la MoldExpo, au fost deja activate 65 de paturi pentru pacienții confirmați cu Covid – 19”, a menționat primarul general.

Ion Ceban le-a mulțumit cadrelor medicale care lucrează cu pacienții infectați cu coronavirus de aproape zece luni și i-a rugat să reziste în continuare. ,,Știu că nu este ușor dar vă rog să rezistați și să nu cedați. Noi vă vom ajutăm în continuare cu ce vom putea”, a spus șeful capitalei.

Edilul a făcut un apel repetat la conștiința oamenilor, îndemnând populația să fie responsabilă și să respecte regulile de protecție împotriva noului tip de virus.

,, Mă adresez tinerilor care sunt iresponsabili și frecventează localurile de noapte: este inadmisibil să facem petreceri, să frecventăm cluburile de noapte, iar ulterior să căutăm medicii, care și așa muncesc la limită de aproape zece luni. Nimănui nu îi este ușor acum. Haideți să fim uniți și să ne pese de părinții, bunicii și persoanele dragi nouă, care sunt poate mai vulnerabili în fața virusului Covid – 19 ”, a specificat Ion Ceban.

În context, primarul de Chișinău a venit cu o solicitare către reprezentanții HoReCa, ca aceștia să fie cooperanți și să nu organizeze diverse evenimente în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Menționăm că în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul republicii din 30 noiembrie, curent, până în 15 ianuarie 2021, în capitală vor fi efectuate controale inopinate în unitățile de comerț, cluburi de noapte, restaurante, baruri. Cei care nu vor respecta măsurile impuse de Comisia municipală de Sănătate Publică, vor fi sancționați.

Informăm că Primăria Chișinău a amenajat și continuă să amenajeze și să decoreze mai multe locații: zone verzi, parcuri, scuaruri, în toate sectoarele capitalei.

,,Vrem să aducem spiritul sărbătorilor de iarnă în casa fiecărui chișinăuean, dar respectând toate măsurile de siguranță împotriva Covid – 19”, a conchis Ion Ceban.