Cu ocazia sfintei sărbători religioase, Acoperemântul Maicii Domnului, Hramul orașului Chișinău, primarul general Ion Ceban a participat în această dimineață la Sfânta Liturghie. După aceasta, edilul capitalei a venit cu un mesaj către toți locuitorii orașului. Ceban spune că avem un oraș frumos care, prin participarea fiecărui cetățean, poate deveni unul modern și prietenos pentru toți.

„Vin în fața Dumneavoastră, pentru a ura mulți ani Chișinăului nostru, mulți ani nouă celor care cred în dezvoltarea capitalei. Astăzi este o zi specială pentru noi toți, în care prin credință și rugăciune cinstim tradițiile multiseculare creștine ale neamului.

Hramul este un prilej pentru a ne exprima recunoștința față de protectoarea orașului, Maica Domnului și a ne aduce aminte de valorile noastre creștine.  Orașul nostru este un centru de o mare importanță istorică, culturală și spirituală.  Această zi este una care ne unește pe toți, e prilej pentru a ne deschide inimile și casele, pentru a ne bucura împreună de viață și oamenii dragi de alături.  Vă doresc ca sărbătoarea – Hramul orașului Chișinău, să vă poarte de grijă, să vă aducă lumină, căldură şi belşug. Prosperitate, succes, realizări considerabile, să ne iubim orașul și să-l păstrăm curat și frumos”, a punctat Ceban.

Capitala împlineşte astăzi 584 de ani, perioadă în care a cunoscut deopotrivă realizări şi insuccese, laude şi critici.