Cadrele didactice și alți angajați din învățământ sunt felicitați azi cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, marcată pe 24 ianuarie, pentru al cincilea an consecutiv în urma unei decizii a Adunării Generale a Națiunilor Unite din decembrie 2018.

„Primăria Municipiului Chișinău adresează cele mai sincere felicitări întregii comunități educaționale. Educația reprezintă temelia dezvoltării societății noastre. În acest sens, ne exprimăm recunoștința față de toate cadrele didactice care își dedică timpul și energia pentru a forma generații de tineri înzestrați cu cunoștințe, abilități și valori fundamentale. Elevilor le dorim să exploreze și să înveţe lucruri noi. Îi încurajăm să fie curioşi, dornici de a cunoaște. Părinților le mulțumim pentru sprijinul necondiționat acordat în procesul de educație al copiilor. Implicarea dumneavoastră este esențială pentru formarea unei societăți înțelepte și responsabile”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Începând cu anul 2020, municipiul Chișinău face parte din Rețeaua Globală UNESCO a Orașelor Care Învață.

„În contextul schimbărilor rapide din lumea contemporană, este indispensabil să promovăm învățarea continuă și adaptabilitatea. Educația nu se oprește niciodată, și doar prin investiții constante putem asigura un viitor prosper pentru comunitatea noastră”, mai menționează Primăria Chișinău.